Hoe verwijder ik mezelf uit ongewenste Twitterlijsten?

Dat was de wanhopige vraag die Mar de twitterwereld in gooide: “hoe verwijder ik mezelf uit die ongewenste twitterlijsten?” Een dikke maand geleden werd ik gewaarschuwd dat ik met mijn privé-account in enkele onfrisse lijsten stond. Dus ik had dat frustrerende proces van zoeken hoe het precies moet al doorlopen. Ik gaf de procedure door aan Mar en zij was weer blij. Ik kan me voorstellen dat Mar niet de enige is die dit wil weten. Zullen we samen de procedure doorlopen?

1.Log in via de pc of laptop. Deze procedure is zover ik weet de enige manier en kan niet via de app uitgevoerd worden. Dus je begint met inloggen op twitter.com met jouw accountgegevens. Als je Tweetdeck gebruikt waar je permanent ingelogd bent, kan je deze stap overslaan omdat je al ingelogd bent bij twitter.com.

twitterlijst01

 

2.Klik rechtsboven op je eigen ava/profielfoto. Er opent zich een drop down menu met daarin de optie Lijsten. Daar mag je op klikken.

twitterlijst02

 

3.Je kijkt nu naar lijsten die jij volgt of die van jou zijn: “Geabonneerd op” en de lijsten waar jij in staat: “Lid van”. Het is dat “Lid van” waar twitteraars over struikelen. Vaak worden ze door twitterbots toegevoegd aan een lijst op basis van een hashtag terwijl ze dat helemaal niet willen. Daar gaan we nu iets aan doen.

twitterlijst03

 

4.Ik heb geen lijsten en volg geen lijsten meer dus dit onderdeel is bij mij leeg. Maar klik ik op “Lid van” dan zie ik een lange lijst van lijsten. Klik je mee in jouw account?

twitterlijst04

 

5.Als meest recente sta ik in de lijst “Awesome Hootsuite Users” van Majose Moralesr. Nu ben ik geen Hootsuitegebruiker en weet er nog minder vanaf dus ik ga mezelf uit deze lijst verwijderen. Ik klik op de ava/profielfoto van Majose en wordt naar zijn/haar pagina gestuurd. Jij klikt op de ava/profielfoto van de persoon in wiens lijst jij niet wil staan.

twitterlijst05

 

6.Kijk naar de profielpagina van de ander. Rechts onder de headerfoto staat het woordje Volgen met daarnaast een tandwieltje. Wanneer je op het tandwieltje klikt, krijg je opnieuw een drop down menu met enkele opties. Eén van die opties is Blokkeren. Die gaan we gebruiken om uit de lijst te komen. Niet bang zijn, klik maar op Blokkeren. Op het moment dat je dit doet, word je verwijderd uit de lijst van deze persoon.

7.Maar wat als je geen problemen hebt met de persoon zelf, alleen zijn/haar lijst? Of je vindt het niet fijn mensen te blokkeren? Dan deblokkeer je eenvoudig weer door op dezelfde manier op het tandwieltje te klikken en te deblokkeren.
LET OP! Deze stap doe je vóór je controleert of je nog op de lijst staat. VOOR! Anders moet je op zoek naar het geblokkeerde account in je overzicht van geblokkeerde twitteraars.

twitterlijst06

 

8.Sta je nog op de lijst? Ga terug naar je eigen profiel en herhaal stap 2 en 4 en je ziet dat je niet meer in de lijst van die persoon staat. ‘Mijn’ Marjose is ‘verdwenen’.

twitterlijst07

 

Ken je nog andere manieren? Of weet je hoe dit gedaan kan worden met de app? Dan hoor ik het graag!

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!

2 thoughts on “Hoe verwijder ik mezelf uit ongewenste Twitterlijsten?

  1. Wat een ongelooflijk lang verhaal om duidelijk te maken dat je degene die je heeft toegevoegd moet blokkeren om van de lijst verwijderd te worden…

    1. Beste anonieme bezoeker, je gaat er helaas van uit dat iedereen wel weet hoe dat moet. Deze blogpost is door lezers en twitteraars die minder ervaring hebben aangevraagd en in dank ontvangen.

Comments are closed.