Jouw favoriete woorden worden een hip citaat met Recite This

Als je vaak met citaten werkt of een creatief designer bent, dan gebruik je programma’s als Photoshop, foto’s die je zelf uitgezocht hebt en goed doordachte fonts. Wil je af en toe een leuke uitspraak op Facebook of Twitter zetten of een quote toevoegen aan je e-boek of Word-document, dan lijkt dat wat omslachtig. Voor die kleine citaten, kan je nu gebruik maken van Recite This.

Hoe werkt het?

Surf naar Recitethis.com .

recitethis

De interface is bijzonder eenvoudig. Je kan meteen beginnen met het intypen van jouw favoriete woorden. Bijvoorbeeld deze….

recitethis01

De tekst die je intypt verschijnt meteen in ALLE afbeeldingen die als thumbnails onder het citaat weergegeven worden. Klik op de pijlen links en rechts om door de afbeeldingen te scrollen.

recitethis02

Plaatje gevonden dat je wel bevalt? Klik op het plaatje en even wachten. Je wordt naar de volgende pagina gestuurd.

recitethis03

Op deze pagina krijg je diverse opties om meteen online te delen of e-mailen maar je kan ook je citaat opslaan door te kiezen voor “download image”. Bevalt het plaatje je eigenlijk niet, klik dan op de oranje pijl met de tekst “Change of heart? Try another template” m.a.w. “Van gedachten veranderd? Probeer een andere foto.”  Je wordt terug gestuurd naar de vorige pagina waar je een nieuw plaatje kan kiezen zoals hierboven beschreven. Een kind kan de was doen.

Voordelen en nadelen

Recite This is vooral heel erg makkelijk voor wie mee wil doen met de citatenhype en online foto-obsessie maar geen kennis heeft van beeldbewerking. Het biedt een aantal populaire templates waarmee de meeste mensen best tevreden zijn.

Maar in mijn ervaring zijn de templates -ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd- te klein van resolutie om professioneel te gebruiken. Voor professionals is ook het aantal templates te beperkt.

Toch zal ik Recite This bij de favorieten plaatsen als bron van inspiratie en om in de gaten te houden. Kennen jullie sites waar je hetzelfde kan doen met je favoriete citaten? Laat het ons weten, we horen het graag!

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!