LinkedIn InMaps : LinkedIn netwerk in beeld

Voor de mensen die van visualisatie houden, zijn er in Facebook en Twitter legio apps en plugins en tools te krijgen. Vandaag liep ik tegen een oude maar leuke aanvulling voor LinkedIn aan: LinkedIn InMaps. Hoe ziet jouw LinkedIn netwerk eruit en wat kan je met zo’n plaatje?

UPDATE januari 2015: deze functie bestaat niet meer sinds augustus 2014.

De tool is super simpel om mee van start te gaan. Surf naar LinkedIn InMaps, login met je LinkedIn accountgegevens, geef toestemming voor het creëren van een map of kaart en de software doet de rest. Mijn LinkedIn kaart ziet er zo uit.

LI_kaart

 

[ Klik op het plaatje voor meer details. Je wordt doorgestuurd naar de site van LinkedIn InMaps zelf. Waarom? Lees even verder.]

Van LinkedIn InMaps krijg je een eigen persoonlijke link die je daarna direct kan delen met Facebook, Twitter (knoppen rechtsboven) en indirect (copy paste de link) met alle andere sociale media waar je actief bent.

Er zit helaas nog een kleine beperking in. Als je netwerk te groot is, krijg je een schouderklopje van LinkedIn InMaps en een sorry.

“Wow! That’s one large network. The good news: you’ve got an impressively large network. The bad news: we can’t currently create a map from so many connections. Stay tuned – we’re working to increase the limit!”

Leuk. Maar wat is het nut van zo’n LinkedIn InMap?

De kaart ververst zichzelf elke zondag dus je kan letterlijk zien hoe en vanuit welke hoek je netwerk het hardst groeit. En dan? Concentreer je je dan op het uitbreiden van je netwerk aan de minst bevolkte of meest bevolkte kant? Ga je connecties afstoten die niet in een die ene ‘wolk’ passen? Of ga je hard werken om een andere ‘wolk’ te verstevigen?
Je kan een klein netwerk hebben met ‘verspreide’ contacten, die wél allemaal even waardevol zijn. Je kan een enorm groot netwerk hebben met contacten die elkaar allemaal kennen waarbij niet het individu maar de connectie belangrijk is.

Wat zegt InMaps zelf over het nut van deze tool?

“Met je persoonlijke kaart kan je visueel grip krijgen op de manier waarop je jouw professionele netwerk kan gebruiken. Als je een baan zoekt, advies wilt, inzichten verzamelt, kan je meteen zien welke personen/connecties je daarvoor het beste benadert.”

Met andere woorden: als je ergens een voet tussen de deur wil, bij wie moet je dan zijn? LinkedIn InMaps laat het je zien. Voorstanders zeggen dat de tool nuttiger wordt naarmate je meer connecties hebt die niet meer via lijsten bij te houden zijn. Klinkt goed. Maar ik sluit me voorlopig aan bij Kees Romkes: [Update: link verwijderd. Blog bestaat niet meer.]

“De kracht van het weten wie in je netwerk is en wat ze betekenen, is gigantisch. Wat kan je hier nou mee ? Eigenlijk niet zoveel, afgezien van je vergapen aan hoe menselijke sociale netwerken in elkaar zitten, weten wie wie kent en daarmee ook je introducties kan doen.”

LinkedIn InMaps laat je vooral zien dat de wereld je dorp is en dat je niet aan je verleden kan ontsnappen. En jij? Ga jij op basis van deze kaart actief berichten versturen naar bepaalde clusters? Of is dit gewoon een leuk speelding voor een regenachtige vrijdagmiddag?

Bronnen

LinkedInLabs
ING Nederland op LinkedIn
Marketing Ideas for CPAs
Kees Romkes, “internetheld en communicatieguru voor Lamark”

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!