“Moeilijke woorden” is een vaag begrip

Moeilijke woorden is een vaag begrip

LinkedIn is niet het platform voor oneliners dat Twitter en Facebook wel zijn.

Ik vermoed omdat het IQ op LinkedIn over het algemeen behoorlijk hoger ligt dan op Twitter en Facebook.
Stttttt, niet verder vertellen!

Kijk nou naar mij. Ja, doe maar, het mag.

Op LinkedIn draag ik een virtueel maatpakje met pumps. Van die degelijke schoenen die je aan het einde van de dag uit schopt omdat ze toch altijd gaan knellen, hoe comfortabel ze op het plaatje toch leken.
Op Facebook loop ik in jeans met T-shirt. Niet wit. Ik hou niet van wit. Maar zwart, met een leuke, onnozele opdruk. Diamonds rock!
Op Twitter draag ik een pluizige onesie. zo eentje met de jusvlek van vorige week nog vaag zichtbaar omdat je zo lekker op de bank hing toen die vlek gebeurde en je wilde niet meteen opstaan.

LinkedIn is een zakelijk netwerk waar je vaak diplomatisch blijft, soms de grenzen opzoekt, soms gewoon zwijgt.

Ik zwijg vaak. Ben ik goed in.

Echter soms zie ik mensen uitspraken doen die mij tegen de pluizige onesie instrijken. En jawel, meestal zijn dat oneliners of is het “slogan speak”.

“Spreek duidelijke taal,”schrijft Maud E.

Niks mis mee. Ben ik voorstander van. Tot op bepaalde hoogte. Want mannen als Geert Wilders en Thierry Baudet gebruiken ook duidelijke taal. Maar dat is tegelijk ongenuanceerd en provocerend. Duidelijke taal zonder nuancering wordt niet gewaardeerd door de heldere geest.

“Gebruikt iemand moeilijke woorden of vage begrippen? Dan denken we dat hij iets verbergen heeft. Of dat hij interessant wil doen,” zo gaat Maud verder.

En daar viel ik over. Want “moeilijke woorden” ís een vaag begrip. Heeft Maud iets te verbergen of probeert ze interessant te doen?

Wat zijn “moeilijke woorden”? Wanneer ik naar een conventie voor raketgeleerden ga, hoor ik alleen maar moeilijke woorden. Hebben al die snode geleerden iets te verbergen? Of spreken ze gewoon hun vaktaal en snap ik het niet? Als mijn moeder luistert naar haar kleinzoon terwijl hij vertelt over zijn nieuwe tablet, denkt zij dan dat hij interessant probeert te doen? Ach welnee, ze is bejaard en heeft het niet op moderne technologie. Voor haar zijn “app”, “sneppen” en “8 inch amoled” idioot moeilijke woorden. Toch is ze blij voor haar enthousiaste kleinzoon.

Maud concludeert dat mensen die concreet zijn vaker als expert worden gezien.

Volgens Van Dale is “concreet zijn” iets dat voorstelbaar is, tastbaar, werkelijk bestaand. Wij kennen het vooral als “laat zien wat je bedoelt in plaats van erover te lullen”. Wat dat “concreet zijn” dan inhoudt voor Maud, dat zullen we nooit weten want Maud reageert niet op de reacties op haar LinkedInstatus. Hetgeen best wel jammer is. Ik had haar graag als een expert willen zien.

 

 

SchrijfSterA

SchrijfSterA

Tekstschrijver | Redacteur at Tekstbureau Van Ginneken
Taalkompas | CEO en toiletjuffrouw | INTJ | Ecomodernist

-- CONTACT --
-- NIEUWSBRIEF --
SchrijfSterA
Delen? Graag!