Omzeil Facebook Messenger met deze twee methodes!

Niet iedereen is even blij met de meest recente verandering van Facebook. De Facebook chatfunctie binnen de Facebook app wordt vervangen door een aparte app: Facebook Messenger. Onder het mom van het verbeteren van het gebruiksgemak koppelt Facebook mobiel chatten en de Facebook app los van elkaar. Onderliggende, minder nobele motieven vertelt Facebook niet maar deze worden breeduit in de media besproken. Dus, geen privéberichten meer versturen via de Facebook app? Toch wel, omzeil Facebook Messenger met deze twee methodes!

Aangepaste privacy via iPhone

1. Klik op Status en vul je boodschap in. In dit geval "Dit is een test". Klik nog NIET op Plaatsen.

FBAangepast001

2. Klik op Vrienden. Een dropdownmenu opent.

FBAangepast002

3.Tik achter Vrienden: en type de beginletters van de specifieke vriend. De Facebook app verlengt het gewone dropdownmenu met een lijst van je vrienden.

FBAangepast0003

4. Tik nu de vriend aan die het bericht moet krijgen. De Facebook app verwijdert automatisch het vinkje bij de optie Vrienden.

FBAangepast004

5. Op deze manier krijgt alleen de vriend die jij aangetikt hebt, het bericht. Niemand anders kan dit bericht zien.

Let op!

* Deze methode werkt alleen via de Facebook app voor Apple iPhone. En via de pc maar aangezien je daar de chatfunctie nog hebt, is dat niet van belang. Waarom het bij Facebook voor Android niet kan, weet ik niet. Het kan in ieder geval niet met mijn telefoon, Android 4.2.1.

* Je status blijft automatisch op de laatste optie staan. M.a.w. bij een volgende status moet je even goed opletten dat je weer Vrienden aanklikt.

Lijst voor 1 persoon via Android

1. Ga via de pc naar het profiel van de vriend in kwestie (via de zoekfunctie of via je vriendenlijst). Mag ik voorstellen, vriendin Gerda.

FBLijsten01

2. Ga met je muis op de knop Vrienden staan. Nog NIET klikken!

FBLijsten002

Er verschijnt een dropdownmenu met daarin diverse lijsten. Standaardlijsten zijn Goede vrienden en Kennissen. Maar je kan ook zelf lijsten aanmaken, bijvoorbeeld Schoolvrienden of Need to know. Van die optie gaan we gebruik maken.

3. Klik op de optie Toevoegen aan een andere lijst. Afhankelijk van de lijsten die je al hebt, opent een lang of kort menu. (Om privacyredenen zijn een aantal van mijn lijsten geel gemaakt.)

FBLijsten03

 

4. Klik op de optie Nieuwe lijst. Een invulvakje opent zich.

FBLijsten04

5. Typ de naam van je vriend, in dit geval "Gerda". Zij staat nu in een 'eenpersoonslijst'.

FBLijsten05

6. Dit doe je voor al de vrienden met wie je regelmatig chat via de Facebook app voor Android.

7. Gebruik je mobieltje om Facebook app te openen. Tik op Status en schrijf je boodschap. Tik nog NIET op Plaatsen. In plaats daarvan tik je op Vrienden.

FBLijsten06
 

8. Onder de optie Vrienden staat de optie Meer... Als je hierop klikt, opent een menu met al je lijsten waaronder ook al de 'eenpersoonslijsten' die je voor je chatvrienden gemaakt hebt. In dit geval kies ik de 'eenpersoonslijst' Gerda.

FBLijsten07

9. Op deze manier krijgt alleen de vriend die jij aangetikt hebt, het bericht. Niemand anders kan dit bericht zien.

Let op!

Je status blijft automatisch op de laatste optie staan. M.a.w. bij een volgende status moet je even goed opletten dat je weer Vrienden aanklikt.

Extra advies

Nog even een extra tip of stukje advies. Ben je klaar met je privéconversatie, wis deze dan. Dat voorkomt dat er restjes blijven hangen en later per ongeluk openbaar gemaakt worden.

Andere methodes?

Klopt de beschrijving die ik hier geschreven heb of mis je stapjes? Laat het me weten!
Ken jij nog een andere methode om via de de Facebook app privéconversaties te hebben? Laat het me weten!

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!