Privacyverklaring voor zzp’ers

privacyverklaring

Per 25 mei 2018 treed de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Vanaf die datum gelden dezelfde privacyregels in de hele Europese Unie (EU). De Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) vervalt dan. Deze wet geldt ook voor zzp’ers en mkb’ers. Misschien een goed idee om ook aan jouw website een privacyverklaring toe te voegen?

Radar TV

Gisteren 23 april 2018 tijdens de uitzending van Radar TV zat ik me op te winden over een tennisclub. Zonder boe of bah verkochten ze de persoonlijke gegevens van de leden door aan derden.

Ik riep meerdere keren tegen manlief: “man, man, man, dat doe ik dus NOOIT he!”

Nog voor de uitzending afgelopen was had ik besloten een eigen privacyverklaring op te stellen. In deze blogpost geef ik het korte antwoord op de vraag: wat doet Tekstbureau Van Ginneken met persoonsgegevens?

Het antwoord: NIETS!

Ik probeer te leven volgens het motto “wat je niet wil dat jou aangedaan wordt, doe dat anderen ook niet aan.” Ik heb er een bloedhekel aan dat mijn gegevens (naam, adres, e-mail, telefoonnummer) doorverkocht worden. Ik doe het dus zelf ook nooit!

Voor offertes, facturen en de nieuwsbrief heb ik persoonsgegevens nodig. Het is niet anders. Maar alle gegevens blijven waar ze thuishoren, komen niet in een database terecht en worden zeker niet doorverkocht aan of gedeeld met derden.

Samen zorgen we voor respect voor privacy.

Op zoek naar een voorbeeld voor je eigen privacyverklaring? Je mag rustig mijn privacyverklaring overnemen en aanpassen aan jouw situatie.

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!