Opdrachtgevers

Mochilatechniek.nl

Project: Handwerkboek
Datum: mei 2018 – mei 2019

Ik bracht het boek “Tassen haken: mochilatechniek” onder eigen beheer uit. Ik regelde alles zelf van schrijven en illustreren tot crowdfunding en promotie en verkoopadministratie.

Monkey Inside

Project: folder/booklet redigeren
Datum: 1 augustus 2017 t.e.m. 8 augustus 2017

Communicatieadviesbureau Monkey Inside vroeg mij een folder/booklet te redigeren voor een gerenommeerd architectenbureau en projectontwikkelaars.

Poldervaart

Project: LinkedIn profielsamenvatting schrijven
Datum: 26 juli 2017 t.e.m. 1 augustus 2017

De heer Poldervaart wilde door veranderende omstandigheden op werkvlak zijn LinkedIn profielsamenvatting aangepast zien.

Geeris Advies

Project: socialmediaprofiel en cv
Datum: 19 mei 2017 t.e.m. 29 mei 2017

Mevrouw Geeris is als zelfstandig professional aan de slag gegaan is. Ze wil graag haar LinkedInprofiel aangevuld zien, de LinkedInsamenvatting professioneel doch luchtig van aard en haar cv mag geredigeerd worden.

Faceboekgroep Mochila Wayuu Kennisbank

Project: schrijven 17 handleidingen en beheer
Datum: 16 mei 2017 t.e.m. heden

Op verzoek gestart met een Facebookgroep voor Nederlandstalige mochila Wayuuhaaksters. Ik schreef 17 handleidingen en beheer de groep.

Unet

Project: correctie personeelshandboek
Datum: 15 mei 2017

De heer Geert Brouwer verzocht mij een gedeelte van het personeelshandboek met een fijne kam door te nemen opzoek naar achtergebleven spellingfoutjes.

& Tell it

Project: homepage herschrijven
Datum: 28 november 2016 t.e.m. 2 december 2016

De heer Rienk Talsma nam contact op over het herschrijven van de homepage van zijn cursussite. De tekst moest dynamischer, met een call to action en goede seo.

Nicole Hegeman

Project: blog coach traject
Datum: 5 juli 2016 t.e.m. 24 november 2016

Mevrouw Hegeman wilde graag starten met bloggen op LinkedIn en riep hierbij mijn hulp in om de fijne kneepjes van het bloggen te leren. Het traject bestond uit zowel herschrijven, opbouwende kritiek leveren, redigeren als aanmoedigen.

DéFì Pr en marketing ondersteuning

Project: interviews uitschrijven
Datum: 21 en 22 november 2016

Ik werd door Debora Fieten benaderd met de vraag of ik met een zeer korte deadline (48 uur) 4 interviews kon uitschrijven naar het vastgestelde formaat van de bedrijfsfolder van Schoonmaakbedrijf Klaas Harms.

Van Wijck Verpakkingen

Project: Webteksten herschrijven
Datum: 1 november 2016 t.e.m. 3 november 2016

Mevrouw Nicole Van Wijck nam contact op met de vraag of ik op korte termijn, met een korte deadline, 4 webpagina’s wilde herschrijven met de nadruk op de over-ons-pagina.

Drendabel

Project: Teksten redigeren
Datum: september 2010 – oktober 2016

Voor de heer Drenth redigeerde ik op abonnementsbasis regelmatig teksten van diverse aard: blogberichten, folderteksten, promotieteksten, offertes, etc.

Copec Executive Coaching

Project: Redigeren cursusmateriaal
Datum: juni 2015 t.e.m. oktober 2015

Copec Executive Coaching richt zich op succesvolle directeuren, ondernemers, leidinggevenden. Copec Executive Coaching traint en coacht op een hoog niveau. Dit vereist cursusmateriaal van goede kwaliteit. Dit cursusmateriaal werd aan mij toevertrouwd om niet alleen de taalfouten eruit te vissen maar ook de leesbaarheid te verhogen en de logica en strekking te toetsen.

In deze tussenliggende periode werd bij mijn man darmkanker vastgesteld. We gingen samen een traject in van bestraling, chemo en diverse zware operaties. Ik besloot mijn werkzaamheden in deze zware periode tijdelijk op te schorten. Na 8 maanden weinig tot niet zakelijk online aanwezig te zijn, ging ik langzaam weer aan de slag.

 

Content Collective

Project: Eindredactie
Datum: februari 2013 – september 2014

Content Collective van Xaviera Ringeling is de eerste crowdsourced publisher van Nederland. De door vrijwillige bloggers aangeleverde blogberichten worden door de eindredactie gecontroleerd op taalkundige, inhoudelijke en procedurele afwijkingen alvorens ze doorgestuurd worden naar de planning voor publicatie. Ik was eindredacteur voor 42Bis, Cattish, Redseats en Urbanchicks.

ROSE Stories

Project: Kookboek “Melk en Dadels”
Datum: juli 2014

ROSE Stories publiceerde in 2014 het kookboek “Melk en Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders “. Mijn rol in dit project was onder zware tijdsdruk de eindredactie van de tot teksten verwerkte interviews en de eindredactie van het dankwoord, de inleiding en de flaptekst. M.a.w controleren op consistentie in tijdsverloop, juiste evenwicht binnen de tekst tussen moeder en dochter/zoon, taalfouten, leesbaarheid, etc.

Saskia van Weelden

Project: Boek redigeren
Datum: mei 2013 t.e.m. juli 2013

First time schrijver Saskia van Weelden besloot diverse blogberichten over haar familiegeschiedenis te bundelen. Om het geheel tot een goed boek te brengen, nam ze contact om haar boek te laten redigeren.

Harvey Wirht

Project: vertalen
Datum: april en mei 2013

Via Mireille Liong nam de heer Wirht contact met mij op. Hij wilde graag 3 Nederlandse krantenartikelen vertaald zien naar het Engels.

de Ware Tijd di. 08 mei 2012

Vertaling

Bringing drummers back to their roots

By Ruth Nortan

Paramaribo – There are two drum sets on the stage. Students from the first group are sitting around these and are playing very concentrated. When necessary Harvey Wirht guides the rhythm. It is the final presentation of the drum workshop provided by Wirht, in which he teaches different African styles. The rhythms sound fresh and swinging, a delight to the ear. Looking at the concentration and the focus with which the 4 groups –from beginners to advanced- play their drum solos, you could say that the drum workshop has certainly reached its goal. And according to Rosita Leeflang, Roseternal Media owner and the driving force behind the “Giving Back 2 My Roots” project, this is a success.

AquaFun

Project: productcatalogus redigeren
Datum: maart 2013

Ik kreeg de opdracht van de heer Mosterd om een kleine 1300 productteksten te redigeren en de losse zinnen tot coherente tekst te herschrijven.

Dertien63

Project: website redigeren
Datum: december 2012

Ik werd door de heer Herman Kamps benaderd vanwege zijn website. Hij wilde graag dat zijn webteksten geredigeerd werden, dat een call-to-action toegevoegd zou worden en dat er rekening gehouden zou worden met seo. Helaas is deze ondernemer inmiddels gestopt.

Spotzer Media Group

Project: landingspagina’s redigeren en seo toepassen
Datum: februari 2012 t.e.m. november 2012

Ik kreeg de opdracht op dagelijkse basis diverse landingspagina’s te redigeren qua taal- en stijlfouten én te controleren/redigeren op basis van SEO principes.

[De opdrachtgever heeft gevraagd geen geredigeerde stukken te tonen. Voor vragen contact opnemen met Thomas at Spotzer Amsterdam.]

Koudstaal & Kleijn

Project: website redigeren
Datum: oktober 2012

Ik werd door de heer  Peter Koudstaal benaderd voor het redigeren van diverse teksten op de website.

SalesReInforced

Project: Website redigeren
Datum: april 2012 t.e.m. juni 2012

Ik werd door de heer Jos Bosch benaderd voor het redigeren van de teksten op zijn website. De teksten zijn rechtstreeks in de cms van de website geredigeerd. Jos Bosch bleek echter achteraf een notoir oplichter te zijn.

Kroeshaar.com

Project: website artikelen vertalen
Datum: januari 2012

Voor Mireille Liong heb ik 4 vertalingen gemaakt die van haar Amerikaanse site afkomstig waren en op haar Nederlandse site geplaatst moesten worden. Inmiddels zijn zowel de Amerikaanse als de Nederlandse site grondig aangepakt. Noch het originele artikel, noch de vertaling zijn terug te vinden helaas.

MGL Media Groep Limburg

Project: DLMP Digitaal Limburgs mediapakket
Datum: februari 2011 t.e.m. mei 2011

Initieel werd ik ingehuurd als tekstschrijver. Op eigen initiatief ben ik uitgegroeid tot content manager van de afdeling “Limburgse economie”. Naast het schrijven van ‘specials’ (wiki-achtige stukken), boekrecensies en korte luchtige stukjes, adviseerde ik omtrent freelancers en bloggers, werd contactpersoon voor beide externe partijen, deed ik eindredactie en startte het socialmediatraject. Helaas werd het project om financiële redenen stopgezet.

Lijst gepubliceerde artikelen. Vier specials worden uitgewerkt getoond na klikken op de titel.

 •  Bescherm je uitvinding
 • Klassiek netwerken werkt
 • Visitekaartjes
 • Het Nieuwe Werken
 • Talent werven via social media
 • Marketing 2.0
 • Een goede bureaustoel voorkomt veel verzuim
 • Zonder website ben je anoniem
 • Stress op de werkvloer
 • De single als economische groeimarkt
 • Paaspakket rukt op
 • Limburgse bodemschatten. Deel 1: Limburgs wit goud, de asperge
 • Limburgse bodemschatten. Deel 2: Limburgs zwart goud, steenkool
 • Limburgse bodemschatten. Deel 3: Schatkamer van het verleden
 • Spiritueel ondernemers zweven niet
 • Kortingsbon 2.0
 • Het ideale kantoor
 • Vrouwelijke ondernemers rukken op
 • Limburgse wijn wordt duurzamer

Applinet bv

Project: Lancelots.nl
Datum: 17 mei 2010

In opdracht van René Pijlman schreef ik 3 artikelen over werk en inkomen.

Artikel 1 : Tijdelijk zonder opdracht

Artikel 2 : Creatief Passief inkomen

Artikel 3 : Passief inkomen

lancelots

Auteurs Jack van Dooren en René Bladder

Project: E-boek “Het Nieuwe Werken”
Datum: 9 mei 2010

Voor Lancelots.nl deed ik eind april/begin mei research rond passief inkomen. Toen René mij vroeg een bijdrage aan zijn e-boek te leveren, gingen mijn gedachten meteen naar de combinatie passief inkomen (een onderdeel van Het Nieuwe Werken) en e-boeken.

Hoofdstuk 13
Geld verdienen met je e-boek
Auteur: Anja Van Ginneken

Sandd

Project: nvt
Datum: september 2009 t.e.m. december 2011

Gedurende een financieel slechte periode werd ik postbode voor Sandd. Na elke postronde moest ik me afmelden. Dat deed ik regelmatig met een kort verhaaltje over wat ik meegemaakt had op mijn postronde. Mijn manager vroeg me of ik regelmatig een column wilde aanleveren voor het personeelsblad, gebaseerd op belevenissen tijdens het post bezorgen.

Het regent bijna nooit

Gepubliceerd in De Bode, Editie Roermond (Roermond/Sittard/Weert), Editie Maastricht (Maastricht/Heuvelland), tweede kwartaal 2010

Ik heb waarschijnlijk nog nooit zó genoten van een lente. Bij de eerste zonnige, warme dag betrapte ik mezelf tijdens het bezorgen haast op een jubelstemming. Het ligt volgens mij aan de winter. Die was niet ‘uitzonderlijk’ streng maar wel bijzonder lang.
Echter met de lente komen de onvermijdelijke maartse buien. Ik heb de eerste fikse bui al gehad. Ik was nat…nat ‘tot op mijn ziel’ zoals mijn ouwe opoe wel eens klaagde. Maar… hoe vaak regent het eigenlijk in Nederland ? Gerard Poels was de smoes “Ik ga echt niet op de fiets naar het werk want het regent zo vaak” zat en besloot op 1 september 2008 een online dagboek bij te houden over zijn woon-werk-fietsverkeer en vooral hoe vaak het regent. Wat blijkt ? Februari is de natste maand en het regent bijna nooit ! Wie Gerard wil volgen kan dat via hetregentbijnanooit.nl .

Body Biz International bv

Project: Vakblad Massagezaken
Datum: januari 2007 t.e.m. januari 2010

Voor Massagezaken, een tweemaandelijks vakblad voor lichaamstherapeuten, heb ik gedurende 2,5 jaar met plezier gewerkt als tekstschrijver en onderzoeker.

De volgende artikelen zijn verschenen tussen januari 2007 en januari 2010. Om praktische redenen zijn slechts 4 gepubliceerde artikels en de colofon ingescand en op de pagina “Vakblad Massagezaken uitgelicht” geplaatst.

 • De toekomst van het massagevak – Jaargang 5 – Nummer 1 – Februari 2010
 • Massage in de strijd tegen MS – Jaargang 5 – Nummer 1 – Februari 2010
 • Mythes over massage ontkracht – Jaargang 4 – Nummer 6 – november 2009
 • Masseurs zijn gevers – Jaargang 4 – Nummer 6 – november 2009
 • Massage laat Nederland lachen – Jaargang 4 – Nummer 6 – november 2009
 • Buikmassage verlicht darmklachten – Status onbekend
 • Vlindermassage – Jaargang 4 – Nummer 5 – september 2009
 • Verdieping in de massage – Jaargang 4 – Nummer 5 – september 2009
 • Tips voor mannelijke masseurs – Jaargang 4 – Nummer 6 – november 2009
 • Slotervaartziekenhuis in de frontlinie – Jaargang 4 – Nummer 4 – juli 2009
 • Spreken is zilver, zwijgen is goud – Jaargang 4 – Nummer 3 – april 2009
 • Ook in de massagewereld : mannen versus vrouwen – Jaargang 4 – Nummer 3 – april 2009
 • Onderzoek naar massage – zin of onzin – Jaargang 4 – Nummer 3 – april 2009
 • Massage helpt Klaas Vaak – Jaargang 4 – Nummer 3 – april 2009
 • Massage en reumatoïde artritis – Jaargang 4 – Nummer 1 – januari 2009
 • Ongewenste intimiteit in de praktijk – Jaargang 3 – Nummer 5 – oktober 2008
 • Zwangerschap in balans – Jaargang 3 – Nummer 2– maart 2008
 • Massage en afslanken – Jaargang3 – Nummer 1 – februari 2008
 • Werken met kankerpatiënten – Jaargang 2 – Nummer 6 – december 2007
 • Kinderen leren met hun lichaam – Jaargang 2 – Nummer 5 – oktober 2007
 • Lage rugpijn, economisch probleem in Nederland – Jaargang 2 – Nummer 4 – augustus 2007
 • Massage als aanvullende methode voor fibromyalgiepatiënten – Jaargang 2 – Nummer 3 – mei 2007
 • Massage ondersteunt ontwenningsproces – Jaargang 2 – Nummer 2 – maart 2007
 • Grote vraag naar wetenschappelijk onderzoek in Europa – Jaargang 2 – Nummer 1 – januari 2007