Schrijven zonder hoop

Geloof je dat hoop lief en aardig is maar dat het geen vertrouwen biedt? Wist je dat marketing het woord uniek compleet ontdaan heeft van haar betekenis? Ken je het gebruik van ‘afzwakkers’? Heb je al eens nagedacht over het woordje of?

Het effect van één woord

Content is king en het beeld is zijn rechterhand. Als je dat leest zou je denken dat geschreven taal aan het uitsterven is. Maar niets is minder waar. Er wordt steeds meer bekend over de invloed van taal en het effect van bepaalde woorden op een individu. Steeds meer professionals weten hoe kleine woorden, al dan niet subtiel gebruikt, een beslissing kunnen beïnvloeden.

Leer het zelf

De komende 15 weken zal elke donderdag een blogbericht verschijnen dat je meer inzicht geeft in het gebruik van woorden zoals hoop, mogen, uniek, waarde, probleem, nieuw, enzovoort. De komende 15 blogberichten kan je leren hoe je net als de professionals al deze woorden het beste kan gebruiken in geschreven correspondentie én hoe ze jou beïnvloeden.

Wil je nu alvast meer lezen over de invloed van woorden?

De psychologie van taal: verleiden met woorden

Taal als leugendetector: signalen van bedrog

Kan je niet wachten om de hele reeks te lezen?

Surf naar mijn LinkedInprofiel. Daar staat de complete reeks al gepubliceerd.

Inspiratiebron

Deze reeks is geïnspireerd door Hubspot’s Emma Snider en haar blogberichten over verkopen. Haar kennis over verkooptechnieken gecombineerd met mijn ervaring met het geschreven woord heeft geleid tot deze serie van 15 blogberichten.

Jouw eigen ervaringen zijn altijd waardevol dus ik hoor ze graag. Misschien kan je ze in een reactie achterlaten, hier op de website? Of liever op Facebook? Deze reeks verschijnt namelijk ook elke week donderdagmiddag 15:30 op Facebook.

Twijfel je over iets dat je geschreven hebt: nieuwsbrief, folder, e-mail, webtekst, etc., mail je vraag naar welkom@tekstbureauvanginneken.nl

 

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!