Vakblog met poezenplaatjes

“Zeg Anja, het is niet echt een vakblog als er ook plaatjes staan zoals die wekelijkse quote of de taalfouten.”

Tja, is het dan nog echt een krant als er strips en een mopje in staan?

Tuurlijk wel!

Een vakblog is niet anders dan een krant. Tenzij je een professional team om je heen hebt dat 24/7 bezig is met nieuws uitspitten en publiceren -iets waarvoor steeds meer kranten software gebruiken trouwens– is een vakblog een beperkte verzameling van vak gerelateerd nieuws dat de vakman of -vrouw graag wil delen, afgewisseld met luchtiger nieuws: strips en mopjes en kruiswoordraadsels.

Of in mijn geval: de wekelijkse citaten (soms met een poezenplaatje) en frappante taalfouten en terechte taaljuweeltjes. [Update: link verwijderd. Taalfouten en taaljuweeltjes zijn niet meer beschikbaar.]

‘Vakbloggen’ -joehoe, Van Dale, ik zou dit woord toevoegen hoor- doe ik al jaren. Ik begon ooit (2006?) op ‘mijn andere site’ met een verzameling artikels die mij over het algemeen interesseerden, zolang er maar wetenschap achter zat.

Nu is het een persoonlijk blog geworden waar ik dagelijks met de blogbijl smijt.

Het huidige vakblog -waarvan je op de hoogte kan blijven met een nieuwsbrief #welzomakkelijk- bestaat inmiddels 3,5 jaar. Het heeft al een stuk of 3 jasjes gehad. Soms vrijwillig, meegaand met de tijd en technologische ontwikkeling; soms met tranen omdat de website crashte.

Er zijn rubrieken bijgekomen: columns en taaljuweeltjes, en rubrieken weggevallen: video’s en de taalvraag. Ik experimenteerde met afbeeldingen en schrijfstijlen. Kort, tikkie chaotisch maar toch logisch is mijn favoriete stijl maar voor het serieuze werk gebruik ik een serieuze schrijfstijl.

Wat maakt een goede tekstschrijver? Weten welke tekst wat voor schrijfstijl nodig heeft en die kunnen toepassen.

Ik zeg het maar even. šŸ˜‰

En als je mij niet wil geloven dat dit een vakblog is omdat er quotes in staan, laat Fokke en Sukke je dan overtuigen.

[Met dank aan Joris van Meel]
[slideshare id=12668501&doc=fokkeensukkebloggeneroplos-120424072836-phpapp02]

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!