Over mij

Zolang ik maar kan schrijven, klets ik je de oren van het hoofd. Dat doe ik op diverse social media én mijn eigen blog. Mijn moeder is mijn grootste fan, ook al woont ze 348 kilometer hier vandaan, heeft ze geen computer en krijgt ze enkel geprinte boekjes met mijn schrijfwerk.

Het jaar van Apollo 13

Laat ik daarmee beginnen! Mijn naam is Anja Van Ginneken, geboren in het jaar dat het ESF in Nederland gehouden werd, de Beatles uit elkaar gingen en Apollo 13 Houston liet weten dat ze een ietsiepietsie probleempje hadden. Brandweervrouw en piloot zaten nooit in mijn kinderlijke wensenlijst, dierenarts en psychiater wel. Ik werd geen van beide; ik werd tekstschrijver en redacteur.

Wereldreiziger

In 2000 emigreerde ik van Belgisch naar Nederlands Limburg. In 2011 maakte ik een wereldreis van Zuid-Limburg naar Noord-Oost-Groningen. Ik woon nu mijn vriend Erik en poes Poei in een oud arbeidershuisje uit 1914 in wereldstad Winschoten.

Ditjes en datjes

Ik wilde op zondagochtend niet meer naar de kerk met mama. Ik wilde met papa mee naar de bibliotheek. Want daar hadden ze boeken. Heel. Veel. boeken. “Nee, klein meisje, jij moet naar boven, naar de kinderafdeling.” Pardon? Nee dan sluip ik toch stiekem de trap af om bij de volwassenen te lezen. Stephen King, ontmoet uw jongste fan.

Sf en fantasy, maak me gek! Mijn eerste kennismaking met het heelal was samen met captain James T. Kirk en mijn vader, kijkend naar een klein zwart-wit teeveetje. Naar de sterren and beyond, daar wil ik heen!

Kind van de jaren 80 word ik nog steeds rustig wanneer ik Skyradio 80’s beluister. Phil Collins, Sting, Tina Turner, Queen, remember them? Ik kan niet zingen maar blaat graag mee met kerstliedjes. Foute kerstliedjes, he. Geen Marya Carey maar Bing Crosby, snappie?

Lang leve goede wandelschoenen! Wanderlust -zomaar ergens heen lopen, zonder doel- is ook een hobby.  Hoewel de astma en kanaalstenose mijn tochten tegenwoordig drastisch beperken. Toch, dat gevoel van onderweg zijn zonder dat je ergens moét zijn……vrijheid!

Zie je die knobbel op mijn rechter middelvinger? Ik heb een hobby die hip was, oubollig werd en tegenwoordig weer cool is: haken. Mijn favoriete genres zijn African Flower crochet (met diverse vijfhoeken, zeshoeken en andere hoeken maak je een gehaakt dier) en mochila wayuu tassen haken.

Duizendpoot

Ik noem mezelf een zelfstandig, online professional op gebied van taal en tekst. Maar die titel durf ik mezelf geven na heel wat omzwervingen. Ik heb allerlei dingen gedaan en daarvan ook altijd genoten. Dat komt doordat mijn interesses nogal breed zijn en ik hou niet zo van kiezen. Ik kan me niet indenken dat ik mezelf zou beperken tot kennis van maar 1 ding in een maatschappij van duizend dingen.

Wat doe ik zo de hele dag?

Redigeren, bloggen, content verzorgen, social media beheren, maar ook mensen aansturen en leren het zelf te doen. Wat is “het” dan? Schrijven en redigeren, of beter gezegd: bloggen en redigeren. Want ik hou van schrijvers maar ik heb een zwak voor bloggers.

Net als iedere tekstschrijver heb ik een voorkeur voor onderwerpen, allemaal voortkomend uit mijn nieuwsgierigheid en interesse in onze wereld en de interactie met mensen: techniek, communicatie, fauna en flora, geneeskunde (ook alternatieve), psychologie, kosmologie en linguïstiek.

Maar pin me hier niet op vast. Mijn nieuwsgierigheid zou het niet verdragen.

Puntje bij het paaltje

Zzp’er of dienstverband, tijdelijk of vast, ik sta open voor de mogelijkheden. Mijn werkgebied is Groningen, Friesland, Drenthe als je wil dat ik elke dag op jouw kantoor verschijn. Maar ik ben bereikbaar voor heel Nederland and beyond als jij vertrouwen hebt in thuiswerkers.

Je hebt vast wel een vraag die je graag aan me kwijt wil. Surf – je raadt het al- naar CONTACT. Tot gauw!

 

CollageAnjaVanGinneken