Foei, gij stoute content schrijver !

contentschrijver_uitgelicht

Wanneer mensen met aandacht mijn website lezen, komen ze wel eens woorden tegen waarbij ze hun twijfels hebben wat spelling betreft. De meeste mensen zeggen niets, vertrekken weer. Sommige mensen zijn aardig en maken mij attent op ‘tiepvouten’ omdat ze weten dat ik ook maar een mens ben. Ik ben deze mensen dankbaar, ook al kan ik hen dat niet altijd zeggen.

En dan is er de uitzondering die de zwarte bivakmuts over het hoofd trekt en zo anoniem mogelijk mij wel eens op mijn plaats zal zetten. Zo kreeg ik op 14 januari de volgende e-mail in de bus…

Zijn of haar naam? Is niet belangrijk. Een e-mailadres? Naaaa, ook al niet zo. Het onderwerp? Een spatiefout met een sneer naar de manier waarop ik mijn webadres en bedrijfsnaam combineer. Best mooi gevonden, vind ik zelf, maar ach, een sneer op z’n tijd moet kunnen. Het bericht echter, daar was ik eerst verbaasd over, om vervolgens in een deuk te liggen….van het lachen. Ik hou van deze mails!

“Ben je nu echt een blije, contente schrijver, zoals de koptekst op al je pagina’s doet suggereren, of probeer je op een taalkundig foutieve wijze duidelijk te maken dat je content (zoals bedoeld in het Engels) schrijft ?”

Allereerst, zo even los uit de pols, de koptekst suggereert OF de koptekst doet vermoeden. De meneer/mevrouw die niet belangrijk is, haalt hier een werkwoord en een uitdrukking door elkaar. Taalkundig foutief. Niet meer doen. Vooral niet als je een redacteur terecht wil wijzen.

Dan wordt mij gevraagd -zo vermoed ik- of ik wel gezien heb dat ik “contentschrijver” niet aan elkaar geschreven heb. Ik weet dat ik beide ogen in had die dag, dus ja, ik wéét dat ik “contentschrijver” niet aan elkaar geschreven heb. De reden daarvoor is seo. Voorpagina-seo. Homepage seo.

Op dit moment is er nog een evenwicht tussen de zoekwoorden “contentschrijver” en “content schrijver”. Ik doe mijn best me te verplaatsen in de wereld van de ‘contentschrijverzoekers’ en de zoekers van tekstschrijvers. M.a.w. welke zoektermen zouden zij gebruiken? Mijn homepage mag daarom “content schrijver” tonen. Zodra ik zie dat de term “contentschrijver” de overhand krijgt, zal ik het aanpassen. Beloofd, meneer/mevrouw die niet belangrijk is!

Mag ik wel een kanttekening plaatsen, meneer/mevrouw die niet belangrijk is? Ik sta altijd open voor verbetering, maar niet als deze door mensen met bivakmutsen en valse pruiken inclusief een sneer gepresenteerd wordt. En dank je, ik ben en blijf een content – zonder -e! – schrijver.

 

by feather