Writer’s block? Trek de wandelschoenen aan!

Ken je dat? Dat je naar je beeldscherm tuurt en geen zinnig woord getypt krijgt? De onderwerpen voor diverse blogberichten liggen voor je neus maar je kan maar niet bedenken hoe je eraan moet beginnen? Writer’s block! En nou dan? Een recent onderzoek zegt: trek de wandelschoenen aan!

Buiten de lijntjes

Creatief denken en creatief werken verbeteren met 60% tijdens en meteen na een wandeling, zegt een recente studie gedaan aan de Amerikaanse Universiteit van Stanford. Als je wandelt, binnen of buiten, denk je sneller ‘buiten de lijntjes’.

Dat kan niet echt als een verrassing komen voor creatieve mensen als schrijvers en bloggers. Waarschijnlijk heb je zelf al meegemaakt dat je, gefrustreerd door writer’s block, de boel de boel laat en er even op uit gaat.

wandeldenk

Omgeving niet relevant

Wat dan wel weer verrassend is aan dit onderzoek, is het feit dat de omgeving weinig uitmaakt. Vrije natuur of de stad, hardcore hiken of lekker op de loopband in de gym. Het is het feit dat je loopt, dat je creatieve riool ontstopt.

Om tot die conclusie te kunnen komen, vergeleken de onderzoekers 176 mensen die binnen op een loopband liepen met mensen die buiten in de natuur liepen. Beide groepen waren beter in het maken van diverse testen rond creatief denken dan mensen die de hele tijd binnen zaten. Ook beter dan de mensen die in een rolstoel zaten en voor een ‘wandeling’ naar buiten gingen.

Alleen voor de creatieve geest

Heel veel creatieve mensen beweren dat ze hun beste creatieve denkwerk al lopende doen. Met de nadruk op creatief! Want als het op gefocust denken aan rechtlijnige antwoorden aankomt, lijkt wandelen geen voordeel te hebben. De onderzoekers mogen dan weer wat bijgeleerd hebben over beweging en creativiteit, ze weten nog niet waarom die twee zo nauw samenhangen.

Voor mij gaat dit inderdaad op. Als ik 'vastzit', ga ik wandelen.
Waar doe jij je beste denkwerk?

Bron: Stanford News

SchrijfSterA

Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver at Tekstbureau Van Ginneken
Freelance (web)redacteur | Tekstschrijver | Researcher | Auteur | Uitgever | "Heerlijk kreng" | INTJ

-- CONTACT --
SchrijfSterA

Latest posts by SchrijfSterA (see all)

Delen? Graag!